foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
Ko se dan prebudi, se v šolo mi mudi ... Lepo je v naši šoli, obišči nas, izvoli. Tako spoznal boš sam naš učenosti hram.

Obvestila

 • POUK NA DALJAVO 
  (od 19. do 23. 10. 2020)

  Spoštovani starši in učenci!

  Obveščamo vas, da bomo skladno z okrožnico Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport zaradi poslabšanja epidemiološke situacije začasno, v tednu od 19. do 23. 10. 2020, izvajali pouk na daljavo za vse učence od 6. do 9. razredaNavodila za delo bodo objavljena v spletnih učilnicah.


  Do nadaljnjega odpadejo vse interesne dejavnosti (razen: bralna značka od 1. do 5. razreda, OPZ od 1. do 4. razreda, bralne sove od 1. do 3. razreda).


  Hvala za razumevanje in pomoč pri reševanju nastale situacije!

Ne spreglejte

SPLETNI IZOBRAŽEVALNI SEMINAR
Varni internet seminar vabilo

Za učence OŠ Deskle so bili zadnji meseci šolskega leta športno zelo uspešni. Zaradi prenove spletne strani, ni bilo mogoče o vseh naših aktivnosti poročati sproti, tako da smo v nadaljevanju pripravili kratek povzetek.

Na začetku marca, in sicer v soboto, 7. 3., smo odšli z učenci izbirnega predmeta »šport za zdravje« z vlakom v Bohinj na sprostitev v vodni park.

Sredi marca (18. 3.) smo v domači telovadnici gostili prvo šolsko tekmovanje v gimnastiki, kjer je sodelovalo več šol in več kot 60 tekmovalcev. Naši predstavniki so se zelo izkazali, odziv je bil zelo pozitiven in tudi v prihodnje se bomo trudili skupaj z Gimnastičnim društvom Gorica, da izpeljemo še katero tekmovanje.

V četrtek, 19. 3., smo skupaj z Zavarovalnico Triglav poslali »ta pridne« devetošolce na ogled kvalifikacijskega treninga smučarskih skakalcev v Planico.

27. 3. smo mlade nogometaše skupaj z društvom Mladi nogometaš peljali na kvalifikacijsko reprezentančno tekmo v Stožice, kjer so se naši šampioni pomerili s San Marinom in jim »nasuli« pol ducata golov. Vzdušje ob prihodu na veličastni stadion je bila za najmlajše izjemna izkušnja in priložnost, da si ogledajo pravo člansko tekmo pod žarometi.

Dogajanje se je prevesilo v april, ko smo tekače peljali na šolsko tekmovanje »Vivicitta« na mejo med Novo Gorico in Gorico. Dosegli smo nekaj odmevnih rezultatov, predvsem veliko dobre volje in pozitive po pretečenih kilometrih.

Sledila je mala odbojka na OŠ Milojke Štrukelj. Skupaj z gostiteljem smo se uvrstili na finale štirih ekip področnega prvenstva, ki se je odvijalo v maju 2015.

V sredo 15. 4. smo učence, ki obiskujejo izbirni predmet »šport za zdravje« peljali na prvovrstno izkušnjo, in sicer na adrenalinsko skakanje s padalom. Pravim padalom! Z društvom za prosto letenje iz Posočja smo se preizkusili v osnovah letenja.  

Petek, 17.4. je bil srečen dan za učence 5. Razreda saj so vsi uspešno opravili kolesarski izpit.

Tudi mesec maj je bil športno obarvan, in sicer že v sredo, 6. 5., se je v Novi Gorici odvijalo področno posamično prvenstvo v atletiki, kjer smo se izkazali in domov odnesli drugo in tretje mesto ter veliko dobrih uvrstitev naših učencev. Vse rezultatov lahko najdete na spletni strani timing.si/področno posamično prvenstvo Nova Gorica/starejši/-e učenci/-ke.

V ponedeljek, 11. 5., se je v Kanalu odvijal finale področnega prvenstva v mali odbojki, na katerega smo se poleg Kanalcev, OŠ Milojke Štrukelj in Osnovne šole Solkan uvrstili tudi mi. Na koncu smo pristali na 2. mestu (prva je bila OŠ Kanal). Športne čestitke!

V četrtek, 14. 5., smo skupaj z učenci izbirnega predmeta »šport za zdravje« in nekaterimi drugimi šolo zastopali na državnem prvenstvu v velikih kanujih v Bohinju. Izkušnja je bila odlična, potovanje z vlakom, kopanje v Bohinjskem jezeru, sproščujoča okolica… Skratka odlično tekmovanje. Žal se je četrtfinale enemu čolnu izmuznil za 2 sekundi. Pa naslednje leto!

V torek, 26. 5., smo po pouku odšli v Pustolovski park Solkan, kjer smo si dvigali adrenalin na višinskem poligonu in spustu poguma. Žal nam je vreme malce zagodlo, tako da smo morali nadaljevati naslednji dan. Poleg modrega poligona nas je presenetila nova pridobitev, in sicer zeleni poligon in »slack line« na višini. Na koncu pa je za dodatno mero adrenalina poskrbel 300 metrski spust čez Sočo (zippline). Nekateri so oklevali, drugi komaj čakali, a na koncu smo se vsi opogumili in doživeli enkratno izkušnjo.

V ponedeljek, 1. 6., so se učenci od 5. do 9. razreda pomerili v atletskem mnogoboju. Na zunanjem igrišču in v telovadnici smo pripravil tekmovališča in vso potrebno opremo za opravljanje meritev. Učenci so se pomerili v sledečih disciplinah: v skoku v daljino in višino, teku na 60m, krosu, v metu vortexa oz. žogice ter suvanju krogle. Na koncu smo podelili še diplome in čestitali vsem udeležencem na atletskem mnogoboju. Dan je minil v odličnem vzdušju in v znamenju velike tekmovalnosti.

Zadnji športni dan v šolskem letu 2014/2015 pa je pripadel skupnemu druženju in tekmovanju učencev devetih razredov med OŠ Deskle in OŠ Kanal. Le-ta je postal že tradicionalen in v pomemben pokazatelj medsebojnega sodelovanja sosednjih šol. Tekmovalnost in motivacija učencev je bila na visokem nivoji, tako da smo kot sodniki večkrat mirili razgrete strasti – predvsem pri dečkih. Pomerili smo se v nogometu (dečki) in odbojki na mivki (deklice) in …. v obeh disciplinah slavili končno ZMAGO.

Športni pozdrav in lepe počitnice

Boštjan Colja

Projekti

objem

Koledar

Oktober 2020
P T S Č P S N
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Copyright © 2020 OŠ Deskle Rights Reserved.